For Stig er imove det perfekte alternativet til «firmabil»

I stedet for å binde opp masse kapital og låne seg opp store summer, kan man heller ha en løpende avtale der man kan si opp når man vil – det er helt perfekt.

Hva trenger du bil til i hverdagen?

I all hovedsak er det å kjøre til og fra jobb. Jeg jobber som oppsøkende selger, så når det ikke er korona er jeg mye ute på kundebesøk, og bruker derfor også bilen mye.

Hvordan har bilholdet vært før?

Jeg har eid bil før, og det er litt sånn at plutselig kommer det for eksempel en verkstedregning, eller du må inn og sjekke og endre forsikringen for å få bedre vilkår. Det er generelt mye å tenke på når du eier bil selv.

Når du abonnerer er bilkostnadene de samme – uansett – mens hvis du eier bil vil det kunne være store forskjeller i bilkostnaden fra måned til måned. Om du er uheldig eller om noen kjører borti deg, blir det fort dyrt de månedene det må gjøres noe med bilen. Ikke minst er det tidkrevende. Skjer det noe med imove-bilen kan du bare levere den inn og få en annen bil mens du venter – da trenger du ikke tenke på noe av det.

Hva er din imove story? Hvordan ble du abonnent?

Jeg ble abonnent gjennom selskapet jeg driver sammen med en partner. Vi var nystartet og selv om kredittscore-en vår var god og alt sånn, hadde vi ikke nok likviditet til å kunne finansiere å kjøpe en bil. Da var imove et godt alternativ.

Jeg og forretningspartneren min har drevet selskap sammen siden 2014, og har også tidligere leid biler heller enn å eie, også før imove kom på banen. Før dette igjen pleide vi å eie bilene, og det å kunne slippe å binde opp masse kapital og låne seg opp store summer – at man heller kan ha en løpende avtale der man kan si opp når man vil – er helt perfekt. For eksempel pleide vi å abonnere på en e-Golf, men da Xpeng ble tilgjengelig for bare 2000kr mer i måneden, og vi kunne få tre ganger så lang rekkevidde og dobbelt så mye plass, så var ikke det et vanskelig valg å ta!

From A to B without the &#%!

Fordeler med bilabonnement  

 • Du slipper ansvaret med å eie bilen
 • Du trenger ikke tenke på uforutsette utgifter
 • Du slipper stresset med å selge bilen når du er ferdig med den
 • Du trenger ikke binde opp kapital i forbindelse med bilkjøp
 • Du unngår å tenke på verditapet på bilen
 • Si farvel til dyre verkstedregninger - du betaler kun en fast sum i måneden
Land vehicle, Automotive lighting, Alloy wheel, Tire, Car, Hood

Hvordan liker du Xpeng-en?

Det er alltid spennende å prøve en ny bil! På mange måter får du en følelse av å sitte i en mye dyrere bil enn det du gjør: Du merker at det er høy kvalitet, interiøret er fint, og sønnen min syns den er spesielt kul på grunn av panoramataket. Mormoren min kalte den også et romskip, noe jeg er tilbøyelig til å være enig med henne i.

Det er også interessant at siden vi fikk denne bilen i desember, har jeg ikke sett en eneste på veiene i Bergen, og jeg er mye ute og kjører, så det er også litt kult og fascinerende.

Hva er det beste ved bilabonnement?

Det beste er forutsigbarheten, og ikke minst friheten: den friheten du har i å kunne bytte bil eller avslutte når som helst.

For hvis du har lyst til å bytte bil og du eier den selv vil du enten få lav innbytteverdi, eller så må du bruke fryktelig mye tid og energi på å selge den på FINN. Med imove kan du bare oppgradere til en finere bil og så lider du ikke noe verditap av den grunn.

Kommer du til å eie bil i fremtiden?

Sånn som ting er nå så tror jeg ikke det, nei.

Det er jo også interessant at det stadig er flere som følger i imove sine fotspor nå. At det dukker flere aktører og blir flere alternativer å velge i tror jeg kommer til å gjøre at bare flere og flere kommer til å abonnere på bil i stedet for å eie i tiden fremover.


Fordeler med bilabonnement

 • Du slipper ansvaret med å eie bilen
 • Du trenger ikke tenke på uforutsette utgifter
 • Du slipper stresset med å selge bilen når du er ferdig med den
 • Du trenger ikke binde opp kapital i forbindelse med bilkjøp
 • Du unngår å tenke på verditapet på bilen
 • Si farvel til dyre verkstedregninger – du betaler kun en fast sum i måneden
Land vehicle, Automotive lighting, Alloy wheel, Tire, Car, Hood
 • Tilbyr miljøvennlig bilabonnement uten bindingstid
 • Garanti, vedlikehold, dekk, hjulskift og forsikring er inkludert
 • Norges mest fornøyde bilabonnementskunder på Trustpilot

Bilabonnement fra imove.
Den enkleste måten å ha bil på.

© imove